Biała kiełbasa w miodowej glazurze

Biała kiełbasa w miodowej glazurze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    1 kg
  • miód

    3 łyżki
  • musztarda miodowa

    3 łyżki
  • czosnek

  • olej

  • sok z limonki

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W naczynku mieszamy olej, miód, sok z cytryny i musztardę.
Czosnek obieramy, wyciskamy przez praskę i dodajemy do glazury.
Doprawiamy solą i pieprzem Kielbasę nacinamy i smarujemy glazurą. Zazwyczaj przygotowuje mięso rano albo w południe więc w tej marynacie stoi pare godzin w lodówce.Jak w grillu nie bedzie juz ognia tylko żar, wrzucamy białą i grillujemy do uzyskania ładnych kolorków (ok 5-10min z każdej strony), polewając ją pozostałą glazurą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat