Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w miodowej glazurze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 1 kg
miód 3 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 3 łyżki
czosnek
olej
sok z limonki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w miodowej glazurze

W naczynku mieszamy olej, miód, sok z cytryny i musztardę.
Czosnek obieramy, wyciskamy przez praskę i dodajemy do glazury.
Doprawiamy solą i pieprzem Kielbasę nacinamy i smarujemy glazurą. Zazwyczaj przygotowuje mięso rano albo w południe więc w tej marynacie stoi pare godzin w lodówce.Jak w grillu nie bedzie juz ognia tylko żar, wrzucamy białą i grillujemy do uzyskania ładnych kolorków (ok 5-10min z każdej strony), polewając ją pozostałą glazurą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak