Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowa baba wielkanocna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa 1 sztuka
galaretka cytrynowa 1 sztuka
galaretka porzeczkowa 1 sztuka
galaretka agrestowa 1 sztuka
mleko skondensowane niesłodzone 1 sztuka
galaretka różowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowa baba wielkanocna

Przygotowujemy sobie formę do babki. Rozpuszczamy pierwszą galaretkę szafirową w 450 ml wody. Dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy tyle mleka skondensowanego by uzyskać odpowiedni kolor. pierwszą szklistą część wlewamy na dno formy i odstawiamy do stężenia, gdy stężeje wylewamy na nią część matową (którą najlepiej trzymać w cieple by za szybko nie stężała). Tak postępujemy z kolejnymi galaretkami. Całość musi nam ładnie zastygnąć. Po tym czasie babkę wyjmujemy z formy, zanurzając ją na 2 sekundy dosłownie w wrzącej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.05.2012 08:02
Też się kiedyś bawiłam w takie deserki - kiedy syn był malutki i był strasznym niejadkiem ;)
anja3107 12.04.2012 11:41
cudownie wygląda, już nie wspomnę jaki świetny pomysł ;-)
daria2911 07.04.2012 11:42
ja też chcę :)
daria2911 07.04.2012 11:42
ja też chcę :)
cooleczka 03.04.2012 22:05
ale fajna, taka wiosenna :)
meredith 28.03.2012 08:58
przepiekna!!
dwa pokoje z kuchnią 23.03.2012 09:30
boska!! a ile pracy!!!
Izabela/bella81 23.03.2012 08:57
piękna!
paulisia_elk 22.03.2012 20:39
Dziekuje ;)
parysek10 22.03.2012 15:02
Ale śliczna.
parysek10 22.03.2012 15:02
Ale śliczna.
Mysiunia 22.03.2012 13:00
przepiekna!! :):)
mala2021 22.03.2012 12:40
wygląda cudnie
[email protected] 22.03.2012 11:19
fajjne
czekoladka_m 22.03.2012 11:12
Wygląda znakomicie:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak