Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Wielkanocna

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier szklanka
mąka szklanka
mąka ziemniaczana 0.5 szklanki
margaryna 25 dkg
proszek do pieczenia łyżeczka
aromat migdałowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Wielkanocna

Jajka miksujemy z cukrem do uzyskania jednolitej masy, następnie dodajemy powoli mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia (cały czas mieszając). Margarynę roztapiamy i powoli ciepłą dolewamy do masy ciągle miksując. Na koniec mieszania wlewamy aromat. Formę na babkę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą. Piec rozgrzewamy do temp. 160st. pieczemy ok.30-35min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 14.01.2013 17:48
smakowita
Anna169Hosz 10.08.2012 23:19
Wygląda elegancko.
Katarzyna56 11.04.2012 11:43
Cudowna
eli82 09.04.2012 19:04
super
dianix 01.04.2012 09:31
piękna babka wyszla
Łukasz15 30.03.2012 19:16
smaczna
Wojt@s
Wojt@s 28.03.2012 09:57
extra
Monika78 22.03.2012 21:42
Idealna! W Świeta zagości na moim stole:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak