Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 3/4 szkl
czosnek 4 ząbki
cebula czerwona
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
natka pietruszki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięsa

Oliwę wlewamy do miseczki, dodajemy paprykę, zioła, kucharka i posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wszystko wymieszać. Cebulę obieramy i drobniutko siekamy, obrany czosnek rozgnieść przez praskę. Tak przygotowaną marynatą marynujemy mięso pokrojone w plastry. Dajemy na 12 godzin do lodówki i od czasu do czasu poprzewracać mięsko, aby dobrze połączyło się z przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 26.07.2013 00:58
fajna marynata
berys18 23.12.2012 15:30
muszę wypróbować
cooleczka 25.10.2012 17:54
coś dla mnie
IKrakowianka 19.10.2012 20:08
świetna
ankaryba 04.09.2012 10:32
przydatny przepis
mirosława4 28.05.2012 15:06
super
Łukasz15 22.04.2012 10:24
extra
Justyna Jussstiii 17.04.2012 14:12
super
kate.500 15.04.2012 12:00
pycha
Grazyna0211 12.04.2012 11:36
super
fictor123 06.04.2012 09:36
dobry przepis
Dorian 02.04.2012 07:59
ekstra
Wafelek2601 28.03.2012 09:30
super
romanrafal
romanrafal 26.03.2012 15:19
smaczny
RenataZ-et 23.03.2012 22:00
super
olkaaa 22.03.2012 11:18
extra
Anna152 22.03.2012 10:14
bardzo fajna
Ada-Gaba 22.03.2012 09:36
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak