Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony filet z kurczaka w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 2 sztuki
masło 60 g
natka pietruszki 1 pęczek
Szczypiorek cienki 1 pęczek
seler naciowy 5 łodyg
wytrawny wermut 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony filet z kurczaka w ziołach

Filet z kurczaka oczyścić i pokroić w plastry. Każdy plaster ubić tłuczkiem z każdej strony. Następnie natrzeć solą i pieprzem z każdej strony. Natkę pietruszki, szczypiorem i seler naciowy umyć i drobno posiekać. Pokrojone w kostki masło oraz posiekane zioła wrzucić do brytfanny i wstawić od piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza, do czasu az masło całkowicie się rozpuści. Nastepnie brytfanne wyjąć i umiescic w rozpuszczonym masle z ziołami przygotowane wczesniej plastry kurczaka. Posypac całośc delikatnie bułką tartą i polać wermutem. Całośc wstawić ponownie do piekarnika i piec przez ok. 15-18 minut. Podawać z ryżem oraz sałatką ze świeżych warzyw.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 12.11.2011 23:52
pyszności
agata1722
agata1722 02.04.2011 11:06
dobry
szajba2 05.03.2011 16:29
super
Barbara55 26.11.2010 16:17
dobra rzecz
usmiech 13.08.2010 16:24
ciekawe jak smakuje, bo brzmi bardzo fajnie
Dorota76 01.08.2010 15:36
Muszę zrobić
cukiereczek 12.05.2010 08:15
Pieczone ziemniaczki, sałatka i ten pieczony filet z kurczaka z ziołami na obiadek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak