Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy do wędliny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
oliwa 1 szkl
koper świeży
cukier
sól
ocet 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy do wędliny

Jaja gotujemy na twardo. Ugotowane jajka chłodzimy, obieramy i wyciągamy żółtka. Do miseczki dajemy oliwę, przygotowane żółtka i rozcieramy na jednolitą masę. Białka bardzo drobno siekamy. Koper myjemy i siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i doprawiamy do smaku. Jeżeli sos będzie bardzo gęsty to rozcieńczamy go przegotowaną wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 18.06.2013 10:19
fajny sosik
Wacław 23.12.2012 12:00
świetny sosik,lubie taki
Anna138 24.10.2012 23:21
super sosik
IKrakowianka 25.08.2012 22:29
bardzo fajny
mela25 11.07.2012 07:48
musi być pyszny
mela25 11.07.2012 07:48
musi być pyszny
m1monika 22.06.2012 23:51
mniam
barbara11561 30.04.2012 10:59
bardzo ciekawy sosik:)
Łukasz15 21.04.2012 21:10
fajny
Wafelek2601 15.04.2012 08:23
świetny sos
RenataZ-et 07.04.2012 22:00
smaczny
mirosława4 04.04.2012 19:17
pyszny sosik
romanrafal
romanrafal 24.03.2012 06:16
dobre
Ada-Gaba 23.03.2012 11:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak