Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicy czerwonej z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 szt
soczewica 1 szkl
marchewka 1 szt
ziemniaki 4 szt
natka pietruszki
udko 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat
pomidory w puszce 2 łyżki
pieprz
śmietanka 12-procentowa 3 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy czerwonej z jajkiem

W garnku z wodą gotujemy udko kurczaka z dodatkiem kostki rosołowej . Po ok 15 min dodajemy szklankę soczewicy czerwonej połówki.Ziemniaki kroimy w kosteczkę ,marchewkę ścieramy na tarce duże oczka ,warzywa dodajemy do zupy .Mieszamy i gotujemy do miękkości warzyw.Udko wyciągamy kroimy drobno dodajemy do zupy .Dodajemy ok 3 łyżki pomidorów z puszki .Doprawiamy sola ,pieprzem ,papryką słodką i odrobina cukru do smaku .Zaciągamy śmietanką ,Natkę pietruszki siekamy dodajemy do zupy .Jajka gotujemy ,siekamy podajemy do zupy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 18.07.2012 11:16
ładnie wygląda choć nie próbowałam
Justyna Jussstiii 23.03.2012 09:03
super nie wiedzialam
iwa643 22.03.2012 06:07
Ponieważ soczewicą ma niski indeks glikemiczny, można ją spożywać w trakcie różnych diet a także przy cukrzycy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak