Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Ryżowa z Podwędzaną Kiełbaską

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki po 100 gram
cebula czerwona 2 sztuki
kukurydza 1 puszka
groszek 1 puszka
kiełbasa podwawelska 250 gram
majonez do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Ryżowa z Podwędzaną Kiełbaską

Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy.Ryż ugotować w osolonej wodzie ,wyłożyć z woreczków do misy i odstawić ,aby ostygł. Kiełbasę obrać z osłonki , pokroić w kosteczkę i dodać do zimnego ryżu . Cebule obrać ,posiekać i dodać do ryżu. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Sałatkę przed podaniem schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 16.06.2013 12:08
Uwielbiam sałatki, a ich różnorodność jest najlepsza
Mariusz10 13.06.2012 18:38
pyszna
PaniMISIOWA 22.04.2012 09:02
idealna na imprezy
smakowita 23.03.2012 10:08
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
fictor123 22.03.2012 10:33
fajnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak