Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 30 dkg
bulion drobiowy 0,5 l
cebula 1/2 sztuka
masło 1 łyżka
sól
pieprz
śmietana 250 ml
mąka 1 łyżka
żółtko jajek 2 sztuki
sok z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa

Szpinak gotujemu w bulionie przez kilka minut, następnie odcedzamy i drobno siekamy. Pokrojoną cebulę dusimy na maśle, dodajemy bulion i gotujemy wraz ze szpinakiem przez kilkanaście minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Resztę składników blenderujemy na gładką masę i dodajemy do zupy. Gotujemy przez ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 08.05.2012 15:10
super
marta34 28.03.2012 14:59
mmm...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak