Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiewiórka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
olej 0,5 szklanki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1 łyżeczka
jaja 4 sztuki
sól
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 4 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: wiewiórka

Jajka ubić z cukrem. Następnie wymieszać mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, solą i sodą. Potem należy wymieszać robotem na najniższym obrotach produkty sypkie z olejem dodając ubitą pianę z jajek i cukru. Obrane najlepiej w kostkę jabłka wymieszać ze szklanką drobno posiekanych orzechów np archaidowych, laskowych, włoskich. Formę do ciasta posmarować tłuszczem, obsypać bułką tartą i wypełnić ciastem. Piec ok pół godziny w piekarniku w 180 do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.05.2012 09:09
fajny deserek !
marta34 24.03.2012 08:49
mmmmm....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak