Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe trufelki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała czekolada 120 g
sok z cytryny 3 łyżki
skórka z cytryny 1 sztuka
śmietanka kremowa 1/4 szklanka
masło 1 łyżeczka
gorzka czekolada 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe trufelki

Śmietankę zagotowujemy ze skórką z cytryny i sokiem. Czekoladę wraz z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do śmietanki i mieszamy. Wstawiamy do zamrażalnika, gdy masa stwardnieje i da sie formować, robimy kuleczki i maczamy w roztopionej w kąpieli wodnej czekoladzie. Wstawiamy jeszcze na chwilę do zamrażalnika by czekolda zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak