Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza razowa z kiełbasa i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mieszanka mak razowych 25 dag
ciepła oda 125 ml
oliwa 1 łyzka
drożdże 2 dag
sól
cukier
sos pomidorowy arrabiata pół szkl
czosnek 2 zabki
kiełbasa
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza razowa z kiełbasa i papryką

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Do miski wsypujemy mąkę, sól i wlewamy oliwę, oraz drożdże, które zaczęły rosnąć. Zagniatamy elastyczne ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, rozwałkowujemy je i wykładamy nim blaszkę Sos pomidorowy mieszamy z przeciśniętym ząbkiem czosnku. smarujemy wierzch pizzy. Na wierzchu układamy kawałki papryki orazplasterki kiełbasy. Pizzę zapiekamy ok 15 min w 200 stopniach,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 09.05.2014 12:51
ale bym taką zjadł
Magdalena/Madija 06.07.2012 11:50
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak