Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi nigiri z wędzonym pstrągiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzony pstrąg 1 kawałek
wasabi 1 sztuka
woda 1 miseczka
sos sojowy 1 sztuka
ryż do sushi 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi nigiri z wędzonym pstrągiem

Przygotowujemy miseczkę z wodą. Pstrąga kroimy na 1 centymetrowe kawałki. Z ryżu formujemy kulki maczając ręce w wodzie żeby ryż się do nich nie przyklejał. Kulkę spłaszczamy na wałeczek, smarujemy odrobinką wasabi i układamy kawałek pstrąga. Dociskamy. Podajemy z sosem sojowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak