Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

swojska kaszanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 1 kilogram
krew ze świni 2 szklanki
sól do smaku 1 gram
tłuszcz 1 sztuka
cebula biała 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: swojska kaszanka

Przygotowanie: W dużym garnku na wolnym ogniu prażymy kaszę w celu napęcznienia.Dodajemy zmielone mięsa ,doprawiamy solą,pieprzem i np majerankiem,kolendrą,krwią.Całość dokładnie wymieszać i ostudzić.Nabijamy w tzw.Kiszkę do połowy ponieważ w czasie gotowania pęcznieje i wrzucamy do przegotowanej wody na 30 minut,studzimy. Na drugi dzień odsmażamy porcję na patelni z smażoną cebulą.Pychota :-D

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 09.06.2012 06:10
ciekawey przepis
gusia1000 11.05.2012 13:18
Dla smakoszy to tak, bo to specyficzne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak