Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smakowite uszka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 kilogram
woda letnia 1/2 litra
olej 1 łyżka
grzyby suszone 30 sztuk
kapusta kiszona 1 paczka
cebula biała 2 sztuki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: smakowite uszka

Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na cienki blat, obsypać mąką i szklanką wykrawać okrąg. Układać obok siebie ale żeby się nie stykały bo się zlepią. Farsz: dzień wcześniej moczyć suszone grzyby w wodzie, odsączyć, przelać zimną wodą aż będzie czysta i zagotować. Gdy wystygną, przemielić w młynku. Cebule obrać i drobno skrajać w kosteczkę, podsmażyć. Kiszoną kapustę przemielić. Wszystkie składniki porządnie wymieszać, dodając przyprawy wg gustu oraz olej. Łyżeczką nakładamy na okrąg, sklejamy pierożki następnie łapiemy za rogi i łączymy je ze sobą. Pierożki gotujemy w osolonej wodzie ok.5 minut aż wypłyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.05.2012 13:16
Najlepsza rzecz.
Justyna28 04.05.2012 12:42
uwielbiam uszka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak