Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makowiec

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1 kg
jajko 3 szt
miód 4 łyżka
mąka ziemniaczana 4 łyżki
margaryna 1 szt
cukier 35 dag
na spód ciasto
mąka 30 dag
jajko 1 szt
cukier 15 dag
margaryna 25 dag
proszek do pieczenia 25 łyżeczki
żółtko jajek 3 szt
olejek migdałowy 10 kropli

Przepis i sposób przygotowania na: makowiec

mak sparzyć i zemleć trzy krotnie dodać do niego wszystkie składniki i wymieszać ciasto na spód zagnieść wszystko razem i rozwałkować na brytfannę wysmarowaną tłuszczem na wierzch dodać mak i piec w piekarniku ok 45 minut w temp 180*c gdy się upiecze na wierzch maku polać lukrem i udekorować roztopioną czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.09.2012 10:47
lubię ciasta z makiem :)
melonik 24.03.2012 07:48
super
dwa pokoje z kuchnią 22.03.2012 06:41
wieki nie jadłam makowca! pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak