Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brązowy ryż z ala sosem pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczareki całe 6 sztuk
jogurt naturalny 150 mililitrów
olej do smażenia 1 łyżka
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: brązowy ryż z ala sosem pieczarkowym

Przygotowanie: Do niewielkiego garnka wlewamy tyle wody aby przykryła woreczek ryżu. Solimy ją łyżeczką soli.Gdy woda zacznie wrzeć,wrzucamy delikatnie woreczek z ryżem.Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Gdy woreczek zrobi się pełny wyjmujemy i ponownie zalewamy chłodną wodą w celu ostygnięcia. Wcześniej przygotowujemy pieczarki. Dorodne i duże około 5-6 sztuk myjemy i obieramy.Krajamy na deseczce w kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany olej.Po usmażeniu mieszamy z ryżem i dolewamy pół kubka jogurtu naturalnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 18.10.2013 12:16
mniam ciekawe brązowego ryżu jeszcze nie jadłem
gusia1000 11.05.2012 13:12
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak