Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

swojski domowy Polski obiadek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 30 sztuk
olej do smażenia 1 łyżka
woda 1.5 litra
mięso wieprzowe bez kości 1 sztuka
sól do smaku 1 sztuka
pieprz 1 sztuka
mąka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: swojski domowy Polski obiadek

Przygotowanie: Duże ziemniaki obieramy,myjemy i kroimy na połówki.Płuczemy ponownie i wrzucamy do dużego garnka.Zalewamy wodą.Wsypujemy łyżki soli.Mieszamy i przykrywamy pokrywką. Gotujemy ok 40 minut do miękkości. Dowolne surowe mięso ze świni kroimy na małe połówki i wrzucamy na patelnię.Zalewamy wodą.Gotujemy około 40 minut do miękkości.Doprawiamy solą,pieprzem,curry,przyprawą uniwersalną wedle uznania. Do pół szklanki wody wrzucamy 4 łyżki mąki babuni-rozrabiamy.Pod koniec gotowania zalewamy mięso i dalej mieszamy. Ugotowane ziemniaki odsączamy z wody,łączymy z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 13.02.2013 15:03
1,5 litra wody - to chyba gotujesz zupę nie sos. Ile to jest sztuka mięsa wagowo? I co z pozostałą mąką? U mnie w domu czegoś takiego się nie jada.
babcia
babcia 15.01.2013 13:56
też taki lubię
gusia1000 11.05.2012 13:11
Znakomitość.
jolanta19 22.04.2012 13:09
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak