Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem jajeczno-ajerkoniakowo-nutellowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko surowe 1 sztuka
ajerkoniak 10 ml
cukier puder 1 łyżka
nutella 3 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem jajeczno-ajerkoniakowo-nutellowy

Żółtko zmiksować razem z 1 stołowa łyżką cukru pudru i 10 ml ajerkoniaku.W garnuszku rozpuścić 3 stołowe łyżki nutelli razem z 1 stołową łyżką masła.Wymieszać składniki.Po rozpuszczeniu zdjąć garnuszek z ognia,dodać zmiksowane składniki i całość wymieszać.Krem schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 13.08.2012 22:09
rewelacyjny krem !
wiola333 16.07.2012 14:57
mniam
rjustysia 30.03.2012 12:15
ciekawy krem
olkaaa 22.03.2012 11:22
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak