Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z papryki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 sztuka
papryka 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z papryki

Z polędwicy usuwamy błony, myjemy, osuszamy.
Robimy marynatę do polędwiczki. Do łyżki oleju dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, kucharek - nacieramy polędwiczkę - odstawiamy na 10 minut
W tym czasie kroimy paprykę w kostkę, pora w plasterki,polędwice kroimy w plastry około 1cm, delikatnie rozpłaszczamy dłonią. Na rozgrzaną patelnię wkładamy plastry polędwiczki, podsmażamy z obu stron, dosłownie po 2 minutach dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, a na samym końcu por pokrojony w plastry - przyprawiamy.
Układamy plastry polędwiczki na talerzu, przykrywamy papryką z porem - możemy podać z ziemniakami. Proste, szybkie i pożywne. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 05.05.2014 16:44
ciekawe mięsko
Ewelina38 08.05.2012 20:36
bardzo smaczny obiadek, a ja uwielbiam paprykę :)
smile 02.05.2012 18:20
slicznie wyglądają =)
jerry1 23.03.2012 13:28
rewelacyjne:)
cooleczka 22.03.2012 10:20
wyglądają kusząco :)
Dorian 22.03.2012 08:03
pycha
czekoladka_m 21.03.2012 18:31
mniam, takie mięsko to ja lubię:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak