Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki z cukrem pudrem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 1,5 szklanki
żółtko jajek 3 sztuki
gęstej śmietany 3 łyżki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
octu 1 łyżka
olej do smażenia 2 l
cukier puder 4 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki z cukrem pudrem

Wszystkie składniki zmieszać(poza olejem i cukrem pudrem) Rozwałkować na grubość 1 mm i pokroić w nieduże paseczki o długości 10 cm i szerokości 1-2 centymetrów.W środku paseczka zrobić podłużne nacięcie.Przewlec węższy koniec faworka przez nacięcie.smażyć w dużej ilości tłuszczu na złoty kolor.Gotowe faworki posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak