Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
ryż 2 woreczki po 100 g
kapusta 1,2 głowki
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka
olej
jajko 1
sól
pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kapustą

Ryż ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Kapustę poszatkować. Wymieszać mięso z ryżem, kapustą i jajkiem. Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mielonego i bigosu. Formować kotlety, obtaczać w mące i smażyć na oleju. Przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać kostkę rosołową i dusić pod przykryciem. Podtrzepać mąką i przecierem, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 26.02.2012 23:41
lubie
MAR3STA 24.10.2010 09:46
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak