Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziana polędwica

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 mała sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
czosnek 2 duże ząbki
olej do smażenia
rukola 1 garść
ser camembert 100 gram
delikat do mięs wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziana polędwica

Kroki postępowania

1
Mięso rozkroić tak, żeby utworzyć duży płat mięsa. Oprószyć go solą i pieprzem.
Krok 1 - Nadziana polędwica foto
2
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju razem z posiekanym czosnkiem.
Krok 2 - Nadziana polędwica foto
3
Do cebuli dodać pokrojony w kostkę ser i rukolę. Smażyć, aż ser się lekko rozpuści, a rukola zwiędnie. Dodać 1 łyżeczkę delikatu, wymieszać.
Krok 3 - Nadziana polędwica foto
4
Nadzienie nałożyć na środek mięsa. Złożyć na pół i zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 4 - Nadziana polędwica foto
5
Nadzianą polędwicę kłaść na rozgrzany olej, oprószyć z każdej strony delikatem i mocno zrumienić.
Krok 5 - Nadziana polędwica foto
6
Podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 6 - Nadziana polędwica foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 10.02.2013 10:32
fajny obiadek :)
Weronika_eM 25.03.2012 22:59
apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak