Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka manna z bakaliami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza manna 2/3 szkl.
mleko 1,5 szkl.
masło 1-2 łyżki
cukier waniliowy 2 op.
sól duża szczypta
daktyle 5-7 szt.
skórka pomarańczowa kandyzowana 1 łyżka
miód płynny
żurawina
rodzynki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka manna z bakaliami

Kaszkę wsypać do gotującej się wody z dużą szczyptą soli.
Mieszać, aż kaszka wchłonie większość wody i mocno zgęstnieje.
Dodać masło, wymieszać do rozpuszczenia.
Wlać mleko, dodać cukier waniliowy i bakalie.
Gotować, stale mieszając, aż kaszka będzie gotowa do jedzenia.
Podawać na ciepło lub po przestudzeniu.
Polać miodem przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 23.04.2012 17:33
super
Habibi 21.03.2012 20:52
*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak