Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe kuleczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
migdały 1 opakowanie
żółtko jajek 4 sztuki
rum 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe kuleczki

Miksujemy żółta stopniowo dodając mleko skondensowane. Miksujemy do czasu uzyskania jednolitej masy. Kolejnym krokiem jest podgrzewanie na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Podgrzewamy tak długo, aż masa nie zacznie odchodzić od dna. Trwa to do około 30 minut. Po zgęstnieniu masy dodajemy migdały i odstawiamy do ostygnięcia. Formujemy w kulki i na wierzchu posypujemy posiekanymi migdałami lub startą czekoladą. Oczywiście można dodać szczypte alkoholu by wzbogacić smak potrawy;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.06.2013 21:31
fantastyczne
Barbara/zuza22_85 05.05.2012 21:47
super
marzenciak1985 04.04.2012 15:26
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak