Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pod pierzynką keczupowo - majonezową

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt
majonez tradycyjny 6 łyżek
keczup 6 łyżek
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1-2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pod pierzynką keczupowo - majonezową

Kroki postępowania

1
Udka myjemy i oczyszczamy prószymy solą
Krok 1 - Udka pod pierzynką keczupowo - majonezową foto
2
Keczup z majonezem i przyprawą do drobiu dobrze mieszamy nakładamy na udka i wstawiamy do lodówki na około 1 h
Krok 2 - Udka pod pierzynką keczupowo - majonezową foto
3
Po tym czasie układamy udka na blaszce i posypujemy bułką tartą przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 1 godzinę w temp 170 C , po godzinie ściągamy folię i zapiekamy jeszcze około 20 minut aby skórka się zarumieniła .
Krok 3 - Udka pod pierzynką keczupowo - majonezową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.10.2013 00:38
pysznie wyglądają
RenataZ-et 24.10.2012 20:27
fajny pomysł
KasiaK90 23.08.2012 08:43
pyszności
Motorek 05.06.2012 09:48
pycha
Łukasz15 18.05.2012 10:07
super
edi 26.04.2012 08:25
rewelacja:)
Wafelek2601 28.03.2012 09:36
świetne
Rogalik 23.03.2012 21:11
pyszne
irenka 21.03.2012 17:05
muszą być pyszne
cooleczka 21.03.2012 16:44
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak