Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka faszerowane kapustą kiszoną

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
kapusta kiszona 500 g
sól
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka faszerowane kapustą kiszoną

Kroki postępowania

1
Udka z kurczaka myjemy , oczyszczamy i osuszamy .
Krok 1 - Udka faszerowane kapustą kiszoną foto
2
Kapustę z marchewką szatkujemy . Każde udko nacinamy wzdłuż do samej góry , do środka wpychamy kapustę kiszoną aż będzie pełne . Przyprawę do kurczaka mieszamy z oliwa i smarujemy nóżki , całość wkładamy do naczynia żaroodpornego i solimy
Krok 2 - Udka faszerowane kapustą kiszoną foto
3
Zapiekamy w piekarniku około 1,5 godziny na 170 C . Polecam soczystego kurczaka .
Krok 3 - Udka faszerowane kapustą kiszoną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.03.2013 23:21
To coś dla mnie! Lubię takie dania :)
cooleczka 29.01.2013 16:46
pomysłowo
Wafelek2601 21.10.2012 09:09
Muszą być pyszne
Laila2786 23.08.2012 09:16
nie faszerowałam jeszcze udek,przepis godny uwagi
Łukasz15 10.07.2012 08:51
ciekawe
Seba 09.07.2012 08:59
pycha
agnieszka137 21.03.2012 23:54
ciekawe mięsko
mela25 21.03.2012 09:44
Udka są nacięte nie wyciągamy z nich mięsa spokojnie da się je wypchać sporą ilością kapusty
sylwia / sytofala 21.03.2012 09:10
one są luzowane ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak