Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki do piwa w zalewie octowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 1 kg
cebula 2 szt
ocet 10 % 250 ml
Liść laurowy suszony Prymat
cukier
sól
czosnek
woda 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki do piwa w zalewie octowej

Przygotować zalewę: zmieszać ocet z wodą, dodać przyprawy, bardzo wolno doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia. Parzyć pod przykryciem ok. 15 min. Ostudzić.
Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Z parówek zdjąć skórkę, wrzucić na minutę do wrzątku, wyłowić i przestudzić.
Parówki ułożyć ciasno w słoju, przekładając cebulą. Można dodać posiekany strąk ostrej papryki. Całość zalać zalewą,potrawa jest gotowa po 3-4 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak