Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety zawijane w boczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
mozarella
boczek 6 plastrów plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Filety zawijane w boczek

Filet dokładnie umyć ponacinać w taki sposób, aby powstały kieszonki. Do kieszonek powkładać pokrojoną w kostkę mozarellkę. Pospinać wykałaczkami. Wierzch filetów wysmarować zielonym pesto. Mięso pozawijać w plastry boczku. Filet każdy z osobna zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku około 30 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 22.03.2013 20:48
Lubie połaczenie boczku i mięsa.
rjustysia 17.12.2012 13:17
Bardzo pomysłowe, można tak szybko odmienić "nudne" mięso :)
kasiek 24.09.2012 08:46
fajny pomysł
Monika111 21.03.2012 09:39
brzmi ciekawie... :)
treonina 21.03.2012 08:17
fajny pomysł :-) spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak