Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe pulpeciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
marchewka 1 szt
czosnek 1 ząbek
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
cebula 1 szt
sól
pieprz
majeranek 1 łyżeczka
bulion drobiowy 1 litr
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 opakowania
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe pulpeciki

Do duzej miski wkładamy mieso mielone .Dodajemy jajko ,posiekaną cebulę ,wyciśnięty czosnek .Bułkę moczymy ,odciskamy i dodajemy do mięsa .Marchewkę obieramy ,ścieramy na tarce małe oczka i dodajemy do miski .Dodajemy sól,pieprz i majeranek .Mieszamy porządnie .Formujemy kulki i smażymy je na patelni z oliwą i masełkiem .Gdy kulki będą złote zalewamy je bulionem .Dusimy pod przykryciem . Następnie zaciągamy mąką z śmietaną ,.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 21.03.2012 19:53
bardzo apetyczne
Kasiax18 21.03.2012 18:46
extra
sylwia / sytofala 21.03.2012 09:13
smakowite
iwa643 21.03.2012 07:52
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak