Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z pieczarkami i papryką marynowaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 woreczek
cebula 1/2 szt
pieczarki 6 szt
marchewka 1 szt
masło 1 łyżeczka
papryka marynowana 3 kawałki
korniszony 3 szt
kostka warzywna
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z pieczarkami i papryką marynowaną

Kaszę gryczana gotujemy w woreczku .Po ugotowaniu odcedzamy . Pieczarki obieramy kroimy w plasterki . Cebule kroimy dość drobno . Marchewkę ścieramy na tarce .Paprykę kroimy w paseczki . Na patelni na masełku podsmażamy cebulkę ,następnie dodajemy starta marchewkę i pokrojone pieczarki podsmażamy .Kostkę bulionową warzywną nie całą ok 1/3 szt wkruszamy na patelni mieszamy . dodajemy kaszę .Mieszamy i razem podsmażamy .Pod koniec dodajemy pokrojoną paprykę .Podajemy z korniszonem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 21.03.2012 07:08
zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak