Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z kurczaka w boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
papryka mielona
sól
pieprz
olej do smażenia
pieczarki 3 szt
boczek 6 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: filet z kurczaka w boczku

filet z kurczaka oczyścić, pokroić w paski. Paseczki przyprawiamy solą, pieprzem i papryką mieloną. Tak przyprawione paseczki owijamy boczkiem i kładziemy na dobrze rozgrzany olej, smażymy.
Pieczarki kroimy w paski i wrzucamy do smażonych pasków zawijanych w boczek prasowany.
smażmy z obu stron, przypiekając boczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł10 07.05.2012 09:59
pycha :-)
KAROLA 26.03.2012 10:35
świetne połączenie
krzysiu510 23.03.2012 23:37
boczek nadaje smaku tej potrawie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak