Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowo-marchewkowa z serkiem topionym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 1 kg
brokuł 1 duży
marchewka 3 średnie
serek topiony 2-3 szt.
ziele angielskie 3-4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowo-marchewkowa z serkiem topionym

Skrzydełka zalać zimną wodą, dodać jarzynkę, ziele angielskie, liście laurowe i gotować godzinę.
Odcedzić wywar, dodać pokrojoną w plastry marchewkę i brokuła podzielonego na różyczki.
Gotować, aż warzywa będą miękkie, ale jeszcze jędrne - nie powinny być rozgotowane!
Do zupy dodać serek topiony pokrojony w mniejsze kawałki i całość zmiksować blenderem.
Doprawić do smaku pieprzem i jarzynką.
Podawać z makaronem, ryżem lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 05.06.2012 12:32
dziś robię znowu
gosia561 12.05.2012 20:10
polecam
dianix 16.04.2012 11:22
może byc to fajna zupka
gosia561 02.04.2012 14:02
świetny pomysł
eagle 21.03.2012 22:05
super
Habibi 21.03.2012 20:50
*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)< /b>
Justyna Jussstiii 21.03.2012 15:02
pycha
Kamila/kami007 21.03.2012 10:12
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak