Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z żołądków

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki z kurczaka 1 kg
marchewka 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opak
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z żołądków

Kroki postępowania

1
Żołądki oczyścić i opłukać, marchewkę obrać i umyć następnie wszystko ugotować do miękkości w wodzie z kostkami rosołowymi, uwaga żołądki należy gotować około 1,5h
Krok 1 - galaretka z żołądków foto
2
Marchewkę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do małych kubeczków na dno.
Krok 2 - galaretka z żołądków foto
3
Żołądki pokroić w plastry i wrzucić do kubeczków na marchewkę.
Krok 3 - galaretka z żołądków foto
4
Wywar w którym gotowały się żołądki i marchewka przecedzić przez sito następnie rozrobić w nim żelatynę wg przepisu z opakowania. Zalać galaretki do pełna i odstawić do lodówki aż zastygną. (niestety nie zrobiłam dalszych zdjęć :) a już wszystkie zjedzone :) )
Smacznego!
Krok 4 - galaretka z żołądków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 20.04.2012 07:14
CIEKAWE :)
Papryczka 02.04.2012 17:55
fajny pomysł
Dorian 22.03.2012 08:22
pycha
owca441 21.03.2012 17:03
a dzisiaj patrzyłam na nie i nie kupiłam a teraz by się przydały
freekate 21.03.2012 05:52
nigdy nie robiłam, muszę spróbować :)
ziutula
ziutula 21.03.2012 00:11
dawno nie jadłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak