Buraki czerwone na zimno do drugiego dania

Buraki czerwone na zimno do drugiego dania

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    4 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • limonka

    1 szt
  • cukier

  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Buraki gotować w łupinach 30 minut pod przykryciem.Odcedzić,zalać zimną wodą i zostawić do ostygnięcia.Obrać i zetrzeć na grube wiórki,dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę.Doprawić sokiem z limonki,solą morską i cukrem do smaku,podawać na zimno do drugiego dania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malina

17.12.2013 09:03
lubię takie buraczki

Bernadeta1

18.06.2013 11:23
smaczny dodatek do obiadu

pestka

24.09.2012 12:35
sok z limonki to dla mnie nowość - spróbuję

JaPaqc

11.09.2012 22:00
robię podobnie

dianix

04.09.2012 22:22
w sumie dawno ni robiłam

TEtalicha

20.08.2012 20:43
i do obiadu- wtedy obiad wysmienity

dagmara020

14.08.2012 14:09
muszę wypróbować

fictor123

29.07.2012 09:24
mniam

fictor123

29.07.2012 09:24
mniam

Ania67

26.07.2012 11:48
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat