Dżem jagodowy pycha:)

Dżem jagodowy pycha:)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    1 kg
  • cukier50

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody przebrać, umyć, osączyć. Zasypać cukrem i odstawić pod przykryciem do następnego dnia. Owoce doprowadzić wolno do wrzenia. gotować, mieszając, aż dżem uzyska odpowiednią gęstość. Gorący dżem przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

27.06.2011 16:09
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat