Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1/2 szklanki
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
białko kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina

Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzącej wody (można użyć dowolnej galaretki) i ostudzić. Białka jaja ubić na sztywno. Do ubitych białek dosypywać po trochu cukru i cały czas ubijać. Jak galaretka zacznie sztywnieć dodać ją do ubitych białek i dokładnie wymieszać. Masę przelać do miski i zostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.01.2014 20:07
ciekawy deser :)
Adam/ZUB3R 18.05.2013 22:53
smaczny deser
Granita 15.04.2013 00:22
pamiętam dobrze ten "wynalazek" i czasami-latem-go wskrzeszam;jest taka pulchna,a jednocześnie lekka
teresa18 30.11.2012 18:28
pyszne i delikatne
Stenka 16.08.2012 17:51
wierzch polewam tężejąca galaretką
Wafelek2601 03.07.2012 09:03
Pycha
mic 07.05.2012 21:42
zdjecie poprosze hehe
Wojt@s
Wojt@s 19.04.2012 13:21
extra
ziutula
ziutula 08.04.2012 15:54
ulubiona legumina u mojej babci daaaawno temu na wakacjach..
Wacław 27.03.2012 11:07
pycha deser !
Beatris 24.03.2012 22:17
Też taką robię na deser.
Ada-Gaba 21.03.2012 11:47
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak