Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w mącznej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka pszenna do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w mącznej panierce

Wątróbki dokładnie oczyścić, usunąć żyłki. Można je dodatkowo pokroić na trochę mniejsze kawałki. Każdą wątróbkę dokładnie obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany olej. W tym momencie oprószam wątróbki solą i pieprzem, ale można to zrobić również na końcu. Wątróbki smażyć na oleju z obu stron, aż ładnie się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.06.2015 08:55
bardzo lubię wątróbkę
Jagódka77 28.05.2015 20:08
pyszna wątróbka
berys18 28.02.2015 09:54
dobra wątróbka
pestka 20.10.2013 01:18
lubię wątróbkę,ale ja dodaję jeszcze cebulkę i na koniec jabłko
Aannkaa82 05.08.2013 15:51
Bardzo lubię taką wątróbkę, ja dodaję jeszcze cebulę bo wtedy fajnie pachnie :)
agnieszka214 30.05.2013 20:05
pyszna wątróbka
Kasia36 09.04.2013 21:03
ciekawy pomysł
pacpaw 23.07.2012 19:09
też często panieruje w mące
Dorian 17.06.2012 21:48
smaczna
Wafelek2601 03.04.2012 19:53
pyszna jest taka wątróbka
rutynka 30.03.2012 10:54
super
Wacław 27.03.2012 11:05
pyszna watróbka !
mic 23.03.2012 12:08
wczoraj mialem na obiad
Beatris 22.03.2012 21:19
Lubię panierowaną wątróbkę.
Ada-Gaba 22.03.2012 07:01
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak