Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik kakaowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 2% 1 szklanka
jajko 8 szt
cukier kryształ 2 szklanki
budyń waniliowy 2 szt
twaróg 1 kg
cukier wanilinowy 2 szt
mąka tortowa 3 szklanki
masło 1,5 kostki
kakao 5 lyżek
przyprawa do mas serowych 2 łyżeczki
olej słonecznikowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik kakaowy

Kruche ciasto :

do miski wsypać 3 szklanki mąki tortowej,3/4 szklanki cukru,jeden cukier waniliowy,5żółtek, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1,5 kostki masła i kakao. Zagnieść do uzyskania jednolitej konsystencji i wyłożyć blachę.

Masa sernikowa :

Do miski dodać twaróg,wsypać budyń i szklankę cukru, 1 cukier waniliowy, 3 jajka,2 szklanki mleka i 1/2 szklankę oleju oraz przyprawę do mas serowych. Wymieszać bardzo dokładnie trzepaczką Triblade i wylać na blachę. Zapiekać w termoobiegu w temp. 180C około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 18.01.2013 15:34
dziękuję
IwonaKa 15.12.2012 21:54
świetny
bietka 13.10.2012 21:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak