Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 6 plastrów
sól
pieprz
pietruszka 1/2 garstki
marchewka 1 sztuka
bulion warzywny 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Schab przekłądamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę i posiekaną pieruszkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotujemy do miękkości mięsa. Gotowy schab układamy na miseczce. Bulion mieszamy z żelatyną. Ilość żelatyny uzależniona jest od ilości bulionu mi wyszło około 3-4 łyżki. Gotowym bulionem z marchewką i pietruszką zalewamy schab. Wstawiamy do lodówki do cąłkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.11.2013 21:49
Dobre jadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak