Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1/2 kg
jajko szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka troche
papryczka chilli troche
miód trochę

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w panierce

Kroki postępowania

1
filety z kurczaka umyj i osusz.lekko rozbij,oprósz solą i pieprzem.
Krok 1 - kurczak w panierce foto
2
jajko roztrzep w miseczce,dodaj sól,pieprz odrobine miodu i papryczki chilli.kurczaka panieruj w mące następnie w jaju a na końcu w bułce tartej.
Krok 2 - kurczak w panierce foto
3
opanierowanego kurczaka smaż z dwóch stron na oleju
Krok 3 - kurczak w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak