Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona wieprzowina w aksamitnym sosie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 700 g
Majeranek suszony Prymat
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona wieprzowina w aksamitnym sosie

Polędwicę nacieram solą, pieprzem i ziołami, smaruje oliwa i wkładam do lodówki na 2h. Mięso pieke w żaroodpornym naczyniu ok. 1h, podlewając bulionem z kostki. Upieczone, miękkie mięso kroje w małe zgrabne plastry i wkładam do sosu przygotowanego z bulionu, w którym piekło sie mięso. wody, mąki i śmietany.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 09.01.2014 18:22
pyszne mięso i pyszny sos
IwonaDD 03.12.2013 09:12
wygląda przepysznie
Dorota59 09.09.2013 12:45
robię podobną, do tego ziemniaczki i suróweczka-pycha
EmciaPichci 27.08.2013 08:03
uwielbiam :) z dodatkiem młodych ziemniaczków to idealny zestaw :)
Jodaj 31.01.2013 12:43
pychotka :)
kate.500 13.10.2012 21:51
smaczna
emeslive 18.05.2012 18:23
Bardzo lubię potrawy tego typu. Super przepis.
kanu83 18.04.2012 17:32
rewelka
treonina 20.03.2012 20:50
idealne do podawania z ryżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak