Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kokosowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier kryształ 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 1 kostka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
wiórki kokosowe 100 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kokosowa

Żółtka oddzielamy od białek.Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec ubijania dodajemy cukier i żółtka i dalej ubijamy. Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i dodajemy po łyżce do masy jajecznej i delikatnie mieszamy.Roztopioną margarynę dodajemy do ciasta i mieszamy, na końcu dodajemy wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy.Pieczemy w temp. 200 stopni ok.1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 20.03.2012 20:03
uwielbiam ciasta z wiorkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak