Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa (łaciata)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
cukier kryształ 35 dag
masło 25 dag
jajko 4 sztuki
mleko 2% 1 szklanka
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa (łaciata)

Masło utrzeć do białości, dodać 25 dag cukru,żółtka, cukier waniliowy, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i w końcu pianę z białek.Rozdzielić ciasto na połowę przy czym jedną część zmieszać z kakao i resztą cukru.Nakładać ciasto do natłuszczonej formy, najpierw warstwę bez kakao, a na wierzch warstwę z kakao.Piec 1 godzinę i 20 minut w temp.180 stopni.Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak