Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik mrożony

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
margaryna 3/4 kostki
cukier 4 łyżki
żółtko jajek 2 szt
kakao 2 łyżki
Masa serowa
ser biały 1 kg
cukier 1,5 szkl
żółtko jajek 3 szt
białko 5 szt
budyń śmietankowy 1 szt
margaryna 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: sernik mrożony

Kroki postępowania

1
składniki ciasta wszystkie razem zagnieść, ciasto podzielić na połowę, zrolować, owinąć folią i zamrozić
Krok 1 - sernik mrożony foto
2
żóltka utrzeć z 1/2 częścią cukru , białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę, margarynę roztopić. Do żołtek dodać ser, budyń, schłodzoną margarynę wszystko zmiksowac na końcu dodać pianę z bialek i delikatnie wymieszać
Krok 2 - sernik mrożony foto
3
jedną część zamrożonego ciasta zetrzeć na tarce wyłożyć na blaszkę pokryta papierem do pieczenia, następnie wylożyć ser i posypać drugą częścią startego ciasta, lekko ugnieść
Krok 3 - sernik mrożony foto
4
piecz w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut
Krok 4 - sernik mrożony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 28.04.2012 00:14
świetny
m1monika 26.04.2012 21:30
robię bardzo podobny, jest pyszny
mimi 20.03.2012 20:33
pyszny
Misiabe 20.03.2012 19:58
a ja myślałam że to faktycznie ciasto bez pieczenia :P:P
stokrotka 20.03.2012 19:28
DOBRE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak