Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
mleko 260 ml
jajko 2 sztuki
cukier 1 łyżka
pieczarki 50 dag
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pieczarkami

Na początek pieczarki umyć , oczyścić i pokroić na kawałki . Wrzucić na patelnię na oliwę , doprawić solą i pieprzem , co chwilę mieszając , smażyć aż się zrumienią . W tym czasie mąkę przesiać przez sitko do miski dodać jajka , sól , mleko , cukier .Wszystko dobrze wymieszać ze sobą (można zmiksować ..). Ciasto odstawić w ciepłe miejsce na około 15minut. Po tym czasie , ciasto wylewać na patelnie i rozprowadzać je aż wyjdą okrągłe naleśniki smażyć z dwóch stron aż się zrumienią . I wyjmować na talerz . Gdy się już wszystkie będą gotowe, faszerować usmażonymi pieczarkami i zawijać w ruloniki . I gotowe

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak