Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki rybne domowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso z ryby 30 dag
papryczka chilli 1
groszek konserwowy 1/2 puszki
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2
sól szczypta
pieprz szczypta
oliwa
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki rybne domowe

Mięso z ryby dobrze przemielić przez maszynkę do mięsa . Dodać do niego 1 jajko ,dodać odsączone 1/2 puszki groszku konserwowego, drobno posiekaną papryczkę chilli , sól i pieprz do smaku . Wszystko dobrze wymieszać ze sobą i wyłożyć na blat rozwałkować na 1 cm. I pokroić w paski jak na zdjęciu. Schłodzić w zamrażalniku przez około godzinkę . Wyjąć z zamrażalnika i każdy kawałek mięsa zamaczamy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Ponownie zamrażamy na godzinkę lub 2. I smażymy na oliwie z każdej strony. Pyszne smakują z sałatką z ogórków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak