Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tiagiatelle 250 g
mrożony szpinak 80 g
oregano szczypta
żółty ser 50 g
ząbki czosnku 2
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i serem

Na początek zagotować i osolić wodę , gdy się zagotuję wsypać makaron i gotować aż będzie miękki , w tym czasie rozmrożony i posiekany wcześniej szpinak wymieszać z obranym i wyciśniętym przez praskę czosnkiem . Do miski potrzeć 50g sera . Ugotowany makaron wyjąć na talerz , położyć na nim szpinak, posypać startym żółtym serem . Ser na gorącym n]makaronie lekko się roztopi. Udekorować oregano

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak