Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pesto

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prażone orzeszki pine 4 łyżki
czosnek 4 ząbki
bazylia świeża 1/2 szklanki
sok z cytryny 5 łyżek
oliwa 6 łyżek
parmezan starty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pesto

Do miksera włożyć orzeszki, czosnek i zmiksować, dodać liście bazylii, ser i sok z cytryny, zmiksować. Nastawić mikser na najniższe obroty i stopniowo dodawać oliwę. Miksować aż sos będzie gładki. Sos trzymać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernika 05.07.2010 22:16
napewno lepsze niz kupne, musze kiedys wypróbowac.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak