Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 250 g
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
soli 1 szczypta
cukru 50 g
masła 50 g
jajko 1 sztuka
mleko 100 ml
rodzynki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z rodzynkami

Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko do miski.Dodać sól,cukier i masło.Wszystko dokładnie rozetrzeć.Jajko ubić i dodać mleko i wymieszać.Wlać do ciasta.Zostawić troszkę mieszanki do posmarowania bułeczek.Jeśli ciasto będzie za rzadkie dosypać mąki.Dodać rodzynki i zagnieść formując wałek.Ciasto pokroić na okrągłe kawałeczki.Wierzch każdej bułeczki posmarować pozostałą mieszanką jajeczną.Piec ok 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak